Utforsk verden med Rosenvilde VGS

På Rosenvilde vgs er vi opptatt av å knytte faglig kunnskap til samfunnet utenfor skolens fire vegger, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Internasjonalisering gir økt kunnskap om språk og kultur, men også mulighet til å se egen hverdag i nytt perspektiv. I disse dager ønsker vi to av våre elever på studieforberedende programfag velkomne hjem etter 1 mnd utveksling til Frankrike. Samtidig sender vi varme tanker til våre vi fem elever og to lærere fra yrkesfag som oppholder seg i London. Elevene er på 1-ukes intensiv språktrening og 2-ukers utplassering på arbeidsplass. Følg elevenes reise på Facebook-gruppen «Erasmus+ Rosenvilde».

Rosenvilde vgs har nylig fått innvilget støtte til et spennende internasjonaliseringsprosjekt for neste skoleår: «In Europe, outside the EU». Prosjektet setter søkelys på demokratiske institusjoner og politiske prosesser i Skottland med utgangspunkt i Brexit og blir et bilateralt samarbeid mellom elever med fordypning i engelsk på Rosenvilde vgs og jevnaldrende på en skole i Edinburgh. Prosjektets høydepunkt blir planlagt studietur til Edinburgh for elever i samfunnsfaglig engelsk på Vg3 høsten 2019.

Mye av internasjonaliseringsarbeidet skjer også på hjemmebane, gjennom internasjonal vinkling i fag og gjennom prosjekter som internasjonal uke. For andre år på rad er Rosenvilde vgs så heldig å ha Erasmus+ lærerassistent med i undervisningen i fremmedspråk, Daaje fra Tyskland i fjor og Anxela fra Spania i år. Lærerassistentene studerer språk på universitet i sitt hjemland og tar et års pause for å lære om undervisning og språk i et annet land. De følger og bistår våre faglærere i undervisningen. Denne ordningen gir elevene på Rosenvilde vgs en unik mulighet til å komme kontakt med språk og kultur.