Politisk uke på Rosenvilde

Skolen har glødet av politisk engasjement denne uken.

Skoledebatt, valgtorg og skolevalg er gjennomført med stor oppslutning. Mandag sørget ni lokale ungdomspolitikere for en intens og spennende skoledebatt. Rus, kollektivtrafikk, skole og aller mest klima engasjerer! Politikerne ville helst ha ordet mest mulig, gjerne samtidig. En våken elev lurte etter hvert på hvor de skulle finne pengene til alle løftene. Maja Henriksen Creed (3STC) styrte skoledebatten ryddig, og med god hjelp av flinke medelever fikk alle som ønsket det ordet.

Valgtorg

- Det er gøy å komme til en skole med så samfunnsengasjerte elever som på Rosenvilde. Vi har hatt mange gode samtaler med elever. Slik var tilbakemeldingene fra samtlige valgboder på valgtorget etter debatten. Glassgata var stappfull, og en rekke elever brukte sjansen til å slå av en politisk prat ved valgbodene.

Miljø viktigst

Onsdag fikk alle elever muligheten til å stemme, de fleste for første gang. 576 elever brukte retten til å stemme på fylkesnivå, det nye Viken. Valgresultatet gjenspeiler stemningen under skoledebatten. Miljøpartiet De Grønne var en soleklar vinner med hele 27,4 % av stemmene. Arbeiderpartiet og Venstre fulgte med 17,4 % og Høyre like etter med 17,1%. Er dette en pekepinn på hva vi har i vente på Kommunestyret- og fylkestingsvalget 9. september?

Stor takk til ungdomspolitikerne som stilte til debatt! Takk også til elever fra fagene Politikk og menneskerettigheter, sosialkunnskap og Helse – og oppvekstfag som gjorde at valget ble gjennomført på en god måte.

Resultat fra alle landets videregående skoler, se her: https://skolevalg.nsd.no/skole

Tekst: Kristine Horntvedt