Vi gratulerer Petter Holmsen

med velfortjent plass på "Wall of Fame"

I forbindelse med Rosenvilde vgs. sitt 100-års jubileum i 2017 ble det laget en «Wall of Fame» for å profilere tidligere elever som har markert seg i det norske samfunnet. Hittil har denne bestått av fem kvinner med dronning Sonja i spissen. I dagens lunsjpause ble det markert at veggen fikk sitt første mannlige medlem: Petter Holmsen.

Petter var elev på medier og kommunikasjon i 2007-2010. Han markerte seg som elevrådsleder og som bidragsyter til Rosenvilde som demonstrasjonsskole i 2007-2009, samt med bidraget «Vurdering i et elevperspektiv» i forbindelse med arbeidet med vurderingshefte for skolene i hele fylket i 2010. Petter har vært tilbake på skolen ved flere anledninger og jobbet både som medielærer og bibliotekassistent.

Etter Rosenvilde studerte han ved Long Island University i New York hvor han ble utnevnt til Valedictorian – ikke bare for sitt filmarbeid, men også for å være en eksepsjonell student, leder og en god rollemodell til inspirasjon for sine medstudenter.

I etterkant av studietiden i New York har Petter vært regissør og manusforfatter. Han har jobbet mye med Harald Zwart og var 2nd unit director og casting director for spenningsfilmen «Den 12. Mann» (2017). Sammen med Zwart hadde han også regi på TV-komedien «Oljefondet» (TV Norge). Nå er han regissør for filmen «Fjols til fjells» som har premiere 21 februar 2020, en film  som er inspirert av- og en oppfølger til - den gamle klassikeren fra 1957. https://www.filmweb.no/film/article1390152.ece

 

Etter dagens markering består skolens Wall of Fame av:

Dronning Sonja, Karla Siverts, Wenche Andersen, Hege Tunaal, Bjørg Thorhallsdottir og Petter Holmsen.

 

Tekst: H. Balberg